Scandinavie Zomervakantie

Published Feb 14, 22
7 min read

Roadtrip Door Zweden (Deel 1)

Edinburgh is een prachtige overweldigende stad, het is meer iets wat ik me bij Barcelona voorstel. Overal prachtige oude gebouwen, het kasteel is schitterend, maar ik heb het meest zin om winkels te bekijken en neem de jongens mee op sleeptouw. De bus vanuit Seton Sands kost bijna niets en je curved ook snel weer terug, wat een luxe taxi.

De bus hobbelt daar als een gek en de driver is erg vlug. De vakantie acne er op. Onweer, volgens Edward boven Middlesborough, als we op zee zijn. Het is niet moeilijk voor me om Groot-Brittanni te verlaten, het is geen Scandinavi. En naarmate de nacht aan boord vordert word ik horses heerlijker gewiegd door flinke golfslag.

Aan de hoosbuien thuis erger ik me niet, de tuin werd al geel. Dean Village, Edinburgh, Schotland.

Vakantie Scandinavië? De Mooiste Scandinavië Reizen!

Veel mensen denken dat Lapland een land is. En daar hebben ze gelijk in: het is al duizenden jaren het land van de Sami, een inheemse bevolking met een nomadische leefwijze. Tegenwoordig is Lapland onderdeel van vier landen. Je leest het goed, vier landen! Dit gebied rond de poolcirkel ligt verspreid over Noorwegen, Zweden, Finland en Rusland.

We focussen ons op het verschil tussen Fins en Zweeds Lapland, want dat zijn de populairste plekken voor een vakantie naar Lapland. Is Lapland een land? Ooit was Lapland een land. Namelijk het land van de Sami. Tegenwoordig is Lapland een regio. Het strekt zich uit over de meest noordelijke gebied van Scandinavi en een klein deel van Rusland.

Voor het eerst naar Scandinavië: welk land moet je kiezen? - We12TravelScandinavië natuur Mooiste plekken in Noord-Europa


Lapland beslaat de meest noordelijke provincies van Scandinavi. In Zweeds Lapland loopt Lapland van Sorsele in het westen toddler Skellefte in het oosten bij de Botnische kust, toddler aan het meest noordelijke puntje van Zweden, tegen Noorwegen aan. Lapland beslaat in Zweden een kwart van het land en heet in het Zweeds Lappland.

Allemansrecht In Scandinavië: Wat Betekent Dat?

Voor het eerst naar Scandinavië: welk land moet je kiezen? - We12TravelFHM International: de mooiste vrouwen van Noorwegen - FHM


Hier loopt Lapland van Rovaniemi, dat op de Poolcirkel ligt, door tot aan de grens satisfied Noorwegen.Bekijk de kaart voor de exacte ligging van Lapland. De Sami Zoals gezegd is Lapland het land van de Sami. Helaas moesten de Sami gedwongen moderniseren toen de Zweden en Finnen kid ver in het noorden traden.

Scandinavië natuur   Mooiste plekken in Noord-EuropaVakantie in Noorwegen - VakantieLanden.net


Je kunt in beide delen echter wel in get in touch with komen met de Sami en over hun levensstijl en -wijze leren. Vooral op gebied van duurzaam leven en regard tonen aan de natuur kunnen de Sami ons veel leren. De Sami hebben bijvoorbeeld driehonderd verschillende woorden waarmee ze de staat van sneeuw omschrijven! Zowel in Fins als in Zweeds Lapland worden de meeste rendierboerderijen door Sami gehouden.

Veel excursies worden door Sami uitgevoerd, zoals huskysafari's of rendiersledetochten. Meer weten over de Sami cultuur in Fins en Zweeds Lapland? Je leest het hier. De cultuur Qua cultuur zijn er tussen Zweeds Lapland en Fins Lapland zowel verschillen als overeenkomsten. De overeenkomsten zijn dat er vooral gekookt wordt met lokale ingredinten uit de natuur (zoals bessen, paddenstoelen, eland- en rendiervlees en zalmforel) en dat de sauna in de cultuur een grote rol speelt.

Beste Bezienswaardigheden In Zweden.

De Finnen zijn web wat fanatieker met de sauna. In Fins Lapland vind je in iedere bungalow, cabin of appartement een priv-sauna. Dat heb je in Zweeds Lapland niet. Daar maak je gebruik van gezamenlijke luxe en kleinschalige complexen - uppsala midden zweden. Op gebied van omgangsstijlen verschillen de Zweden en Finnen ook met elkaar.

Ze houden meer afstand en zijn kort en krachtig van stof. Wanneer ze je vertrouwen en zich meer op hun gemak bij je voelen, komen ze los. Vooral qua van humor. Die is lekker flauw en soms een tikkeltje hard. De Zweden zijn openhartiger. Ze vertellen sneller iets uit zichzelf en stellen makkelijker vragen.

Verder zijn de Zweden goed in het maken van luchtige flauwe grappen. 10 slotte verschillen Zweeds en Fins Lapland op gebied van hoe ze fulfilled reizigers omgaan. Fins Lapland is al een een stuk langer gewend aan reizigers. Ze zijn daarom helemaal thuis in hoe ze om moeten gaan fulfilled mensen uit andere landen, hun vragen en onzekerheden over Lapland en hun behoeftes.

Vakantie In Noorwegen - Vakantie Landen

Zelfs in de wildernis kom je nog bordjes tegen die je de weg wijzen. In Zweeds Lapland is dat niet zo. Je kunt gerust zeggen dat het in het Zweedse deel 'wilder' en ongerepter is. Hoewel de Zweden net zo gastvrij zijn als de Finnen, krijg je in Zweeds Lapland meer het gevoel dat ze zichzelf zijn.

De keuken Een ander verschil tussen Zweeds en Fins Lapland op cultureel gebied is de gastronomie - trömso. In Zweeds Lapland wordt er 'Bourgondischer' geleefd. Emergency room is een fika, een Zweedse koffiepauze waar naast kaneelbroodjes (die je ook in Fins Lapland hebt) ook chocladbollars en andere zoete lekkernijen geserveerd worden. Verder wordt emergency room veel aandacht besteed aan het opmaken van het bord.

Zweeds Lapland is perfect voor fijnproevers. De Vsterbottenkaas en de kaviaar van Kalix zijn hier goede voorbeelden van (zie foto). Houd je gewoon van goed, lekker en genoeg eten? Dan pimple je in Fins Lapland goed. Hier wordt niet interessant gedaan maar juist praktisch en waardevol. Daarom geniet je in Fins Lapland voornamelijk van rijkgevulde stoofpotten en een bord vol vis, vlees of groente.

De Tien Mooiste Steden In Scandinavie - Top 10 - Reizen

In Fins Lapland is het veelal heuvelachtig. De hoogste berg is de Haltitunturi in het noordoosten van Lapland en is 1324 meter hoog. Zweden is ruiger en bergachtiger. De hoogste berg van Zweden is daarentegen de Kebnekaise en die is 2103 hoog. Helaas wordt deze berg elk jaar een stukje kleiner omdat op de top een smeltende gletsjer ligt.

Zeker tot in het Finse Saariselk bevind je je in de bossen. In Zweeds Lapland verandert het landschap snel in bergachtig landschap met minder bomen en meer struiken, zoals in de regio Abisko. Hier is alleen het zuiden van de regio (in de buurt van Arjeplog en Skellefte) bosrijk. In het hoge noorden van Fins Lapland, bij Nuorgam, kom je juist weer toendralandschap tegen.

De plekken waar je kunt slapen Zoals gezegd is Fins Lapland al lang thuis in het faciliteren van reizigers. Daarom tref je in Fins Lapland veel stijlvolle en luxe lodges en hotels aan. Daarnaast slaap je in Fins Lapland in bungalows die gebouwd zijn van dikke keloboomstammen en heeft iedere home, bungalow of appartement een priv-sauna satisfied haard, zoals bijvoorbeeld pass away van Iso Syte.

Waarom Scandinavische Landen De Gelukkigste Landen Zijn

In Zweeds Lapland kun je overnachten in een typische Zweedse stuga (rode houten huisje) of in een comfortabel resort. Met het ICEHOTEL in Jukkasjrvi beschikt Noord-Zweden over n van de meest bijzondere accommodaties pass away er in Europa te vinden zijn. Een andere stijlvolle en luxe accommodatie is The Bird's Nest van Grandmother Beckasin Ecolodge.

De dingen die je emergency room kunt doen Huskysafari's, sneeuwscooteren, langlaufen, skin, sneeuwschoenwandelen, ijsvissen, rendiersledetochten: je kunt het overal waar je wil doen, of je nou in het noorden van Fins Lapland bent of het zuiden van Zweeds Lapland. Ook kun je in zowel Fins Lapland als Zweeds Lapland in sneeuwhotels en ijskamers slapen.Dit kan te maken hebben met dat er minder reizigers in Zweeds Lapland komen of omdat ze in Fins Lapland meer gewend zijn aan reizigers. In Zweden zijn de excursies daardoor wat meer 'houtje touwtje' en puurder dan in Fins Lapland, hoewel je op veel plekken in Fins Lapland ook het gevoel hebt een unieke belevenis te ervaren.

More from Citytrip, Tips

Navigation

Home

Latest Posts

Reizen Amerika Green Card

Published Mar 05, 22
10 min read

Zonnige Vakantie Februari Europa

Published Feb 25, 22
10 min read